Suka Blog Ini?

Ikut Dengan Email

Hati Seorang Isteri

20 September 2010

183 : Bekalan Untuk Akhirat


Hidup di dunia ini hanya sementara. Akhirat nanti adalah hentian terakhir sebelum menuju Syurga atau Neraka. Allah jadikan dunia untuk kita beramal kepadaNYA. Oleh itu marilah kita merebut peluang yang Allah berikan ini untuk mengumpul sebanyak mungkin bekalan di akhirat nanti.


Diriwayatkan bahawa apabila seseorang itu meninggal segalanya akan terputus kecuali 3 perkara iaitu pertama, doa anak yang soleh. Kedua, ilmu yang dimanafaatkan dan yang ketiga, harta yang diwakafkan untuk kebaikan.


Di kesempatan ini, aku ingin berpesan kepada diri sendiri dan kepada pengunjung blog ini, andai mempunyai rezeki yang lebih, sedekahkanlah sedikit untuk kebaikan Islam yang kita sama-sama anuti. Setiap harta yang dibelanjakan ke arah jalan Allah adalah bekalan untuk kita bawa bertemu denganNYA nanti. 


Fikirkan sejenak. Andai kita bersedekah untuk membina masjid ini dan kerana sedekah yang kita hulurkan itu nanti akan terbinanya sebuah masjid yang akan menjadi tempat beribadah dan menuntut ilmu. Akan lahir nanti generasi yang berilmu, yang akan berbakti kepada agama, bangsa dan negara. Dan masjid ini akan menjadi tempat beribadah kepada Allah. Selagi tidak roboh masjid ini selagi itulah orang akan datang bersolat di sini dan selama itu jugalah pahala bagi orang yang bersedekah akan berterusan.


Anggaran perbelanjaan untuk membina masjid ini ialah RM350,000.00. Dan semasa gambar ini dirakam, kerja-kerja pembinaan tertangguh akibat kekurangan wang. Oleh itu bagi yang ingin menyumbang bolehlah berhubung terus dengan:

Tg Hj Muhammad Ilias Tel: 019 9382947, Ust. Mahyuddin Husain Tel: 013 9228891, Sdr Abu Zaid Abdullah Tel: 019 9343869  

1 comment:

Don Balon said...

fadh..
mintok no akaun bank masjid te..
InsyaAllah ramey yang bermuroh hati bank in dalanc tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...