Suka Blog Ini?

Ikut Dengan Email

Hati Seorang Isteri

24 June 2010

Mimbar Jumaat : Keganasan Yahudi Terhadap Umat Islam

                                                  Dibaca Pada : 30hb Januari 2009

Khutbah Minggu ini secara ringkas menghuraikan tajuk "Kezaliman Yahudi Terhadap Umat Islam serta sikap kita dalam menghadapinya".


Antara kekejaman Yahudi sebelum kedatangan Nabi Muhammad SAW ialah membunuh para Nabi dan Rasul, mengkhianati janji, menipu, memeras ugut, memakan riba', angkuh, taksub kepada bangsa, memutar belit ayat - ayat Allah, menyembunyikan hukum Allah dan sebagainya.

Perancangan jahat orang Yahudi berterusan dari zaman Rasulullah SAW hinggalah zaman kejatuhan Kerajan Uthmaniyah di Turki dalam Perang Dunia Pertama yang membawa kepada paksaan supaya menerima Perjanjian Balfour 1917. Perjanjian inilah yang menyebabkan orang-orang Yahudi di seluruh dunia menduduki Palestine sehingga penduduk Islam Palesyine menderita  hingga ke hari ini.

Sesungguhnya perancangan jahat Yahudi dan musuh - musuh Islam selainnya tidak mampu menjejaskan perpaduan umat Islam selagi umat Islam takutkan Allah. Apabila umat Islam tidak lagi takutkan Allah, bermakna mereka merelakan diri untuk ditindas dan dijajah musuh. Inilah janji Allah di dalam surah Al-Ma'idah ayat 3 yang bermaksud :

"Pada hari ini, orang - orang kafir telah putus asa(daripada memesongkan kamu) dari agama kamu(setelah mereka melihat perkembangan Islam dan umatnya). sebab itu janganlah kamu takut dan gentar kepada mereka, sebaliknya hendaklah kamu takut dan gentar kepadaKU".

Paling penting antara yang disebutkan dalam khutbah minggu ini handaklah kita bersama - sama menjaga samada diri kita, keluarga dan masyarakat Islam dari diresapi fahaman dan cara hidup Yahudi. Kegagalan kita menangkis dan menjauhi propaganda Yahudi akan mengakibatkan kita menjadi mangsa mereka di dunia ini, lebih menakutkan lagi ditimpa laknat Allah di dunia dan azab Allah di akhirat.

Terbitan Jabatan Mufti Negeri Pahang

2 comments:

Mazru Majid said...

salam aok...

moh lar ngeteh

Fadh said...

mazru :

moh larrr...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...