Suka Blog Ini?

Ikut Dengan Email

Hati Seorang Isteri

29 June 2010

158 : Bukti Penghinaan Terhadap Islam

Terdapat banyak bukti-bukti penghinaan terhadap Islam. Di bawah ini disertakan beberapa keping gambar yang menunjukkan bagaimana Islam dihina.

Namun sedarkah kita bahawa Islam bukan sahaja dihina oleh mereka yang bukan Islam tetapi juga oleh mereka yang beragama Islam.


Sebagai contoh, Al-Quran dihina dengan meletakkannya di dalam almari sebagai perhiasan di ruang tamu tanpa dibaca apatah lagi mengamalkan isi kandungannya.

Apabila menonton televisyen dan azan sedang disiarkan, dengan patas kita akan mencapai alat kawalan jauh dan menukar ke siaran lain.

Dinihari yang dingin, azan subuh berkumandang namun kita masih asyik berselimut sambil di dalam hati mendengus "Ah...kacau betul laa azan nie...nak tidur pun susah".

Ramadhan bulan yang mulia. Namun kita cemari ia dengan tidak berpuasa malah secara terang-terangan melakukan maksiat.


Banyak masjid didirikan dengan binaan yang indah dan mahal namun yang hadir cumalah beberapa orang sahaja. Itu pun yang hadir itu mereka yang telah berumur dan tua.


Penzinaan dan pembuangan bayi makin menjadi - jadi. Semakin berleluasa bagaikan api membakar dalam sekam. Semakin bernanah tanpa ada tanda akan sembuh.


Dan banyak lagi bukti - bukti yang Islam dihina oleh umatnya sendiri. Oleh itu marilah kita bersama meningkatkan keimanan dan ketaqwaan kepada Allah. Semoga Allah melindungi hidup kita di dunia dan di akhirat.5 comments:

Don Balon said...

Kurang hajor amat...

relevan said...

Tu lah secara tak langsung sahaja.. Umat umat diakhir zaman mudah alpa..

Fadh said...

don balon :

mmg krang hajor pun

relevan :

sama2 laa kita ingat mengingati

zetty said...

memang biadap sungguh....islam sebenarnya indah.....

Fadh said...

zetty :

mmg biadap pun...benar, ISLAM sememangnya indah namun masih ramai yang tidak menyedari termasuk umat ISLAM sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...