Suka Blog Ini?

Ikut Dengan Email

Hati Seorang Isteri

16 November 2006

Dari Aku...!

ku pilih dikau...,
sebutir kejora dari sejuta bintang...,
ku puja tanpa ucap cinta...,
memintal mesra di hamparan rasa...,
menyimpul rela di rel usia...,
menanti mimpi menjadi realiti...,
ku pilih dikau...,
satu jodoh daripada seribu pertemuan...,
menyempurnakan fitrah kelakian...,
membentang aku dari sumbang berpanjangan...,
ku pilih dikau...,
sebidang kebun dari selaut ladang...,
menyemai bibit harapan...,
bersama menapak kerikil pengorbanan...,
isteri...,
ku pilih dikau...,
pelengkap warna kehidupan...!

p/s : aku tujukan khas untuk isteri yang tercinta...Norshilalaily Mohd. Halim...moga kau bahagia di samping ku selamanya...!

9 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

ko ni memang suami tercinta @ suami solehah @ suami tersayang @ suami mithali, muehehehe...sumer entry ko, ko ingat kat bini ko yerk...aku jadi bini nanti kan, aku nak wat cam ko gak laa, tiap2 kali entry aku duk tujukan utk hubby tersayang aku, boleh gitu?? muehehehehe...ni yg x sabor nak jadi isteri tersayang ni...gatai aku nooooo.....

ayu_mkay said...

fuhhhhh.. syahdu tol lah...syekali syekali cikgu tunjuk handal bersajak ni... lasat mmg lasaaattt

Fadh said...

rafflesia merah : aku nie jenis klau depan2 wife aku...tak reti nak ucapkan "I LOVE YOU" atau "SESUNGGUHNYA HANYA SAYANG AJER YANG AYANG SAYANG,CINTAI DAN KASIHI SELAMANYA"...kalau aku cakap cam tu depan wife aku...mau gelak tahap ungka harimau peliharaan aku kat blog nie...utk pengetahuan ko...minggu nie...aku nak tulis n3 yg khas kat wife aku jer...sebagai tanda kasih sayang aku yang tak berbelah bagi pada dia dan sebagai penghargaan di atas segala pengorbanan, penderitaan,susah payah dan suka duka yang dia tempohi sejak hidup bersama aku...aku nak bina Taj Mahal kedua cam Shah Jehan...aku tak mampu...!


ayu_mkay : Alaa...masa bercinta dan belum kahwin...biasak laa...lautan api sanggup diharungi...tapi sekrang nie mmg sanggup sesungguhnya...klau dulu...klau dia suruh renangi lautan api demi dia...mmg tak kan renanginya...sbb aku tak pandai berenang...tapi skrg nie...reti ke tak reti ke tolak tepi...yang penting kita jujur,ikhlas dan saling sayang meyayangi...saling percaya mempercayai...!

ZaKiN said...

huhuhuhu.. biler cikgu bersajak.. gegar usus aku kejap.. aku lapar upernya hari nih.. muhahahaha..!!!

moga kekal ke akhir hayat..!!!

Fadh said...

maniq : lawak nyer...rasa nak terkentut baca lawak ko...ok...gie mentedarah nuu...kang sakit perut lak...thanks...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

ye ker...apsal ko tak luahkan jerk, org lelaki ni kan, nak kata malu tak malu...tapi nak luahkan kata2 syg tu susah benor yerk, kira org pompuan lagi x malu la kalau cenggitu...weiii, ko letak kat blog ni bini ko baca dok? kalau takat ko bagi aku, maniq jer yg baca, buang masa ko jerk....

ZaKiN said...

wakakkakakkakakakkaka.. kak ieyla ( ko kena panggil wife dia adik.. bab ko lebih tua.. mukakkaka) baca la RM.. ko jangan sebarang komen.. jgn sebarang puji.. kang kena fire kang.. muhahahhaha..

Fadh said...

hahahaha...suka bgi bunge aper ye?musti kt umah ko byk bunge kan....

Fadh said...

rafflesia merah : utk pengetahuan ko...wife aku baca...klau wife aku tak baca maknanya dia tak tau...klau dia tak tau maknanya aku wat blog nie sembunyi dari dia...tapi dia tau dan bagi dorongan lagi...kalau dia tak bagi izin mau dia bebel kat aku 7 hari 7 malam...!

maniq : ko nie sokong ke bangkang aku...tak per...aku tak kisah ngan ko...sbb aku bimbang hati ko kecik lak ngan aku...!

sutera biru : bunga...? byk...bunga taik ayam...aku nie jenis yang tak suka menanam bunga...sama gak ngan wife aku...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...