Suka Blog Ini?

Ikut Dengan Email

Hati Seorang Isteri

11 November 2006

Aku Bengang...Marah Dan Nyaris Terkorban...!

Ari nie...10.11.2006...jumaat...aku ke sekolah macam biasa...walaupun masih penat dan letih serta sakit2 sendi terutamanya lutut kanan nie...injured masa main bola...pagi nie GB adakan penyampaian hadiah sukan yang berlangsung hari semalam...ada satu acara aku protes sebab budak tue dah masuk 3 acara individu.. sedangkan syarat menetapkan seorang murid hanya boleh masuk 2 acara individu sahaja...Cikgu rumah biru bagi alasan.. takde budak sebab ramai yang tak datang.. alasan yang tak logik sebab ada lagi budak rumah biru yang tak masuk acara tapi budak tue agak gempal...dan diorang tak nak bgi budak yg gempal tue berlari...itu menghalang hak budak itu untuk bersukan namanya...!

Lepas rehat...GB buat mesyuarat post-mortem sukan...dia timbulkan protes aku...dia tanya samada aku nak teruskan ke protes atau nak dibiarkan saja...kalau ikutkan hati aku memang nak teruskan tapi bila difikirkan...hanya menambah masalah jer...jadi aku dengan bengangnya menarik balik protes aku... itu citer bengang aku yang pertama...!


Citer bengang aku yang kedua plak...lepas solat jumaat...aku ke maybank untuk masukkan duit...tapi dijadikan cerita...orang punyalah ramai dan sistem nombor rosak la plak...aku pun beratur ikut barisan...tetiba ada sorang mamat nih...dengan banggangnya potong barisan dan berdiri depan aku...aku pon bengang la...terus aku sound mamat tue.. tapi dengan tahap kebodohan mengalahkan cipan,tapir dan tenuk...dia buat tak reti dan buat seolah-olah takde apa-apa yang berlaku...aku pon hangin laa dan terus ke kaunter...aku hulur slip dan duit kat member aku...c Hisyam dan terus blah...puas hati aku...Hisyam nie keje kat situe dan main futsal team aku sebagai keeper...masa aku nak blah tue...sempat aku sound malaun tue..."lainkali buat laa lagi..." ...!


Balik rumah aku ngadap laptop...sambil tue chat ngan maniq sampai pukul 5.30 ptg...pastu aku ke kg bukit gemuruh nak ambik duit hasil jualan sawit...on d way... tiba2 sebuah lori kuar dari simpang walaupon keta aku dah dekat...aku terus tekan brek dan GEDEBUK...are-an tergolek ke bawah tempat duduk dan kepala terhantuk...mujurlah dia dia tak cedera...hanginnya aku... aku pintas lori tue...bunyikan hon...tekan klac dan tekan minyak kuat2 sambil tunjuk f**k... rupanya driver tue tgh gunakan handphone...bengangnya aku...pastu aku terus ke bukit gemuruh...alhamdulillah...hasil jualan sawit aku RM 630...dapat laa aku beli printer 3 in 1...print bleh...scan bleh dan photostate pun bleh...aku survey dah harganya...dalam rm300 lbh...!


Lepas tue...masa aku on d way balik...aku dapat sms dari alang (abg aku yg kejer kat sibu)... dia kata...dia on d way balik kg dan minta tlg aku ambik dia kat Temerloh...aku pon u turn ke Temerloh...tetiba aku nampak sebuah lori masuk jalan aku dan terus menuju ke arah kereta aku...cepat2 aku mengelak dan ketepikan keta aku...aku pandang lori tue...rupanya driver tue malaun yang aku sound kat maybank dan yang kuar simpang tak tgk kiri kanan sambil guna handphone...binawe punya manusia...nasib baik aku sempat elak...kalo tak arwah aku sekeluarga...disini secara rasminya...aku menyumpah seranah malaun tue...7 keturunan mati berdarah..!


Yang aku hairan tue...camne dlm satu ari...aku bleh terserempak dengan malaun tue sbyk 3 kali dalam sehari...aku tak penah jumpa pun malaun tue...itu laa kali pertama aku jumpa dia...dan terus bermusuhan...aku mmg panas baran...cam bara api...klau disimbah petrol...alamatnya...terbakar laa...aku sedar...aku tak leh cepat panas baran...tapi kalau dah melampau sgt...sape2 pun hangin satu badan...!

p/s: terima kasih setinggi-tingginya untuk maniq...di atas kesudian dia menaip n3 aku nie dan publishkan...aku sms n3 aku kat dia...masa tue aku on d way ke Melaka...!

4 comments:

Aku YanG BerNaMa CT said...

Huhuhuhu... blanje arr.. mana ko nak carik kawan yg baik cam aku kat muka bumi nih.. wakaka!!

1. aku tak setuju ko buat F*** kat driver tue.. kudung jari nanti baru ko tau.. hahaha

2. tak baik doa cengitu kat dia.. ko nih hangin tak habis2.. harap muka jer mcm shah rukh khan.. huhuhu..

nasib arean takde apa2 erkk..

Apa2 pon sabar tue yg paling penting.. tgk cam aku ceria dan lain dari yang lain.. wakakkaka..

Fadh said...

maniq : ko cakap senang laa...aku nie yang mengalaminya...cuba ko bayangkan...dalam 1 hari aku bleh hadapi masalah dgn org yang sama...dan aku hampir terbunuh ko tau...puncanya aku sound dia sbb potong barisan kat maybank...dia balas dendam dgn memandu cara merbahaya dengan niat nak langgar aku...aku nie jenis klau org buat baik kat aku sekali...aku akan balas sepuluh kali...tapi kalau sekali org buat jahat kat aku...sepuluh kali aku balas kejahatan dia...!

ZaKiN said...

wakakaka..beremosi teman hako nih.. yerlah-yerlah aku paham.. jgn la sedey2 arr.. huhuhu

ayu_mkay said...

waduh! waduuuhhhh! marah banget seh kawan sorang nih.... tapi dah terkuar ayat2 power tuh.. nak wat camne ye tak.... klu saya pun marah tahap gaban klu berdepan ngan situasi tuh..

tapi klu bleh jgnlah ckp cenggitu depan anak2.. kang anak2 ikut... baru betul bukan salah ibu mengandung.. heheheh

sabor bebyk yeeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...