Suka Blog Ini?

Ikut Dengan Email

Hati Seorang Isteri

03 April 2010

142 : Imarahnya Kemungkaran Luputnya Keimanan

Pada 14 Februari yang lalu...ketika aku baru pulang dari solat Zohor di Masjid Darul Fikri, Bera...entah mengapa tergerak hati aku nak melalui Taman Permainan Kanak-Kanak yang terletak bersebelahan dengan Perpustakaan Awam Bera dan jaraknya dengan masjid dalam lingkungan 200m sahaja. Sebaik melintasi taman tersebut, kelihatan beberapa remaja lelaki dan perempuan berpasang-pasangan sedang berenak-enakkan memadu kasih asmara di bawah terik matahari. Sempat aku rakamkan beberapa aksi mereka. Bukan bertujuan memalukan sesiapa cuma sekadar memberi peringatan kepada semua terutama diri aku sendiri. Saksikan...











 

 

 

 



 

 


 

 

Gambar-gambar di atas telah pun dimuatnaik ke laman Facebook aku.

4 comments:

relevan said...

Salam cigu Fadh..
Kiranya Bera semakin maju sekarang ye..pemuda pemudi yang semakin advanced dalam perkara perkara begini..

Tangkap suh kawen jer..

Fadh said...

relevan :

nampaknya begitulah...dan tak lama lagi akan bertambah maju apabila taman rekreasi yang sedang dlam pembinaan siap sepenuhnya maka akan bertambah2lah kemaksiatan di bera nanti

malaysia baru said...

Bagi kebanyakan kita yg ada tak ada kuasa apa2 ni...eloklah pergi berjumpa pasangan2 ni..slow-talk baik2...jgn marah kpd mereka...nanti mereka melenting dan bergaduh..yg penting mereka perlukan nasihat...serupa macam kita dulu juga..

Beri tau mereka, bahawa bertemu tanpa mahram adalah salah di sisi agama kita walaupun dengan izin ayah/ibu pasangan wanita.... Selalunya mereka boleh dengar...dan bukan semua yg expert...mungkin try try. Tapi bilas tak ada orang datang beri nasihat...maka syaitan dan nafsu akan menggila dan menang...dan anak orang Islam kalah lawan nafsu & syaitan.

Bagi orang yg ada kuasa....gunakan kuasa yg ada.

Sampaikan pesanan agama...kita hebat bila taat.

Fadh said...

malaysia baru :

terima kasih kerana sudi melawat blog ini dan sudi menginggalkan komen. Komen anda amat dihargai. Moga kemungkaran dapat dilenyapkan...Insyallah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...