Suka Blog Ini?

Ikut Dengan Email

Hati Seorang Isteri

25 January 2007

042 : Rutin Aku 2...!

Ari nie...25.01.2007...Khamis...ari bahagia bagi kakitangan awam kerana ari nie...dinding ajaib akan mengeluarkan wang(pinjam ayat Maniq)...maka senyum dan berserilah muka masing2 kerana gaji dah masuk. Dan sibuk laa dinding2 ajaib mengeluarkan duit apabila dicucuk2...!

Ari nie...aku kaya dengan duit orang. Sejumah RM3600 berada dalam poket aku seawal jam 9.00 pg...Maka ke hulu ke hilir aku ngan duit tue...gie tandas aku bawak... gie ngajar bawak gak... gie makan pun aku bawa... bukan apa...buat nyer ilang duit tue tak pasal aku kena ganti...!

Jam 11.00 lebih...acara memberi sedekah bermula...tapi sblm bg. duit...aku kena pastikan semua dokumen lengkap dan ditandatangan...biIa dah lengkap...duit bertukar tangan...bukan RM200 tapi RM158 shj sbb dipotong sebanyak RM30 untuk pembelian baju dan seluar track untuk sukan dan bg Tahun 6 sebanyak RM42 untuk pakaian sukan dan kamus...maka berseri2lah wajah ibu bapa penjaga murid2 SK Bukit Gemuruh...tapi tak semua yang hadir...hanya sebahagian yang mengambil dan sebahagian lagi mungkin dah kaya...maklumlah getah dan sawit tengah mahal...!

Balik sekolah lewat ari nie...jam 3.00 ptg baru sampai umah...cam biasa Si Are-an jadi pembuka pintu pagar yang setia...tanpa ditanya dia beritahu aku yang dia ke sekolah ari nie tanpa perlu dipaksa....hairan gak aku...tanya mama dia...betul dia tak nanggis pun mcm selalu...dan dia menuntut janji aku pg tadi bila dia tanya aku samada KFC ada ulat atau tidak kerana aku selalu gunakan alasan KFC ada ulat bila poket aku kering di tengah bulan...maka ari nie aku tunaikan keinginan dia kerana dia berkelakuan baik...!

Petang...main bola...lutut rasa sakit2...pinggang rasa sengal2...tapi aku main gak...aku main hanya sekadar kuar kan peluh ajer...kerana klau aku tak main langsung maka aku akan dinaiktaraf ke kategori middleweight...!

Malam...aku cuba acu try test satu program converter yang boleh mengubah format sesatu fail movie ke 3gp...supaya ianya boleh dimainkan guna handset...alhamdulillah berjaya...sebenar nyer...ia satu bisnes kecil2lan aku...tapi klau KHEDN HEP tau...masuk jail aku...aku buat pun sekadar hobi dan suka2...pas tue ader permintaan plak...so aku pun bisnes laa kat Mat2 Indon yang kerja nyer kait buah sawit kat Ladang Risda dekat kg isteri aku...bukan takat video clip ajer yg aku bisnes...ringtones dari mana2 mp3 pun aku bleh ubah format...edit mana yg patut supaya boleh menjadi ringtones handset...ok...ckup cerita pasal tue...kang aku masuk lokap...saper yang susah aku gak...!

Tentang n3 merapu plak...ader tapi aku nak tanya pendapat korang...patut ke tak patut aku teruskan n3 tue...atau patut aku selang selikan dengan n3 yang bersifat ilmiah dan sebagai nyer...so...minta pendapat korang yer...!

6 comments:

Azhar Ahmad said...

Bagi saya, jadilah diri che'gu yang sebeanr. Che gu rasa mood baik, tulis yang baik, tak baik, tulislah ketensian che gu... Blog ni kita punya, bukan orang lain punyakan.....

Sunan_Jati said...

bagi sy plak....
bila dilangit ingatingatlah dbumi... berumah dipantai sekali ombak sekali pasir berubah...
biar halilintar dan guruh sabung menyabung... jgn dituang air dlm tempayan....takutx ujan... abisla air... hahahahhaha!

erm.. apa tah nk haabq kat cekgu tah... ha...
erm....ingat yang 5 sebelum 5...
hhahaha... ala jadije apa yang cekgu nk jadi... jgn pikir aper komen org.. ehhehehe... asalkan masih dlm garis garis agama.... hhahhaha!
wah 1st time komen panjang... kalu xnak komen panjang mesti kena betapa gak ni mcm cekgu...
hahaha.. ha cekgu betapa katner.. ni nk pi betapa gak nie... ahhhahhaha!~

RaFFLeSiA MeRaH said...

dah tua, pinggang ngan lutut tu memang sendi kita yg paling cepat terasa sengal nyerr...minum la susu anelene gold...muehehehehe.. utk tulang yg lebih muda dan anggunnnnn...kelasssssss...gitu...

Fadh said...

azhar : thanks atas nasihat tue...!


sunan jati : thanks sbb sudi masuk kat cni...!

rafflesia : tanda2 awal kubur memanggil...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

weiii...ko tau camane nak letak list2 name kengkwn blog tak kat template...tolong aku yerk....kalo tau, nanti aku gtahu ko password ngan nikname aku...ko bagi e-mail nko...

Fadh said...

rafflesia : kan ko dah letak nama kengkawan ko kat blog ko tue...termasuk nama aku ader ko letakkan...yang sebelah kanan template ko tue...yang atas sekali nama zaidee...pas tue adik ko...maksud ko link nama mcm yang aku buat gerak2 tue...cuba jelaskan lagi pertanyaan ko yang kabur lagi mengaburkan pandangan dan otak aku...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...