Suka Blog Ini?

Ikut Dengan Email

Hati Seorang Isteri

20 December 2006

Citapu Dari Aku...!

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Gambar Di atas Sekadar Renungan Bersama

SUAMI KELUAR MASUK DISKO

Seorang ibu muda sedang mengadu pada temannya, "Aku terpaksa minta cerai dari suamiku." "Kenapa..?" tanya temannya kehairanan. "Habis, hampir setiap malam kerjanya keluar masuk disko," jawab si ibu muda. "OOOOhh, jadi suamimu itu kaki disko lah yer.. ?" tanya temannya lagi. "Bukan begitu..,sebenarnya dia ke sana mencari aku !" jawab si ibu muda.

BINI DAPAT TAHU

Seorang lelaki bercerita pada seorang temannya."Dulu aku ada segalanya. Wang, rumah besar, kereta - malah, aku juga ada wanita yang cantik. Sekarang dalam sekelip mata, semuanya dah hilang"..."Oh kesiannya. Apa yang berlaku? Kau diisytihar bankrap ke?" tanya si teman penuh simpati."Ahh.. tak lah. Bini aku dapat tau...."

"INGAT SAYA BERSENANG LENANG DI SINI?"

Seorang isteri sangat sedih kerana akhir-akhir ini suaminya sering pulang malam dan dalam keadaan mabuk. Suatu hari dia memarahi suaminya"Oh, abang selalu bersenang lenang di luar dan meninggalkan saya di rumah!"Akhirnya si suami memutuskan untuk mengajaknya ke bar. Sesampainya di sana, si suami memesan minuman keras seperti biasa dan memesankan satu gelas untuk isterinya. Ketika si isteri cuba meminumnya, dia terus memuntahkannya kembali."Minuman apa ini? Isshhhh.. tak sedap langsung...! " rengus si isteri. "Tulah, jadi jangan anggap saya bersenang lenang di sini...!"

p/s : Citapu adalah singkatan untuk cerita merapu...mulai n3 nie dan seterus nyer sehingga ke suatu tempoh yg aku sendiri tak pasti...aku nak masukkan n3 citapu kat blog aku...sajer jer...nak cuba acu try test...untuk jadikan blog aku nie ader kepelbagaian citer...!

15 comments:

13may said...

hehhe....tapi jgn terbawa citer ni gi sekolah plak nanti:D

RaFFLeSiA MeRaH said...

citapu yerkkk? muehehe, cam budak pelat jer sekali dengor perkataan ko tuuu...tu gambor tu ko amik kat mane? x kan ko lukis sendiri kot, muehehehe...ko ciplak kat majalah ujang ehhhh??

Fadh said...

13may : tapi kan citapu nie berguna gak untuk tarik minat bebudak...supaya diorang tak laa merasa tension sgt biler kena belajar ajer...at least diorang dapat release diorang nyer tension...!

rafflesia : citapu adalah singkatan kepada cerita merapu...gambor tue aku dapat kat satu laman web...tak ingat dah nama laman web tue...sbb aku jumper jer...aku terus klik kanan mouse dan klik "save picture as"...ok ke tak citapu aku nie?

Cik Tat said...

sabaq naa cikgu..tak lama lgdah skolah nak bukak..hehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

bolehla tahan citer ko tu, walaupun buat kepala aku memantak kena berpikir ape yg ko reka tuuu...weiii, ko kenal aku 2 beradik kat mane? kat bus-stand temerloh tu ker?? muehehehe...masa aku pas sekolah memang aku tiap2 minggu duk situ, sbb aku berulang belajor kelas menaip...

Fadh said...

mamasinga : mmg tengah boring sbb bangun pagi jer...tak tau nak wat aper...tapi kan...biler sekolah dah bukak nanti...boring gak...asyik kena gie ngajor jer...masa tue...harap sangat cepat laa cuti nyer...!

rafflesia : ko ingat citer aku nie bas syarikat haji awang dan rodong-rodong ke...yang ko nak tahan2 tue...ntah aku tak ingat...macam penah tengok tapi tak ingat...cuba ko story ckit nama ko ker...nama kg ker...mungkin aku bleh teringat kot...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

name aku?? muehehehe...aku rizana, adik aku rozaini...pehtu kg aku kat kg. machang gelap, kat chenor tuuuu.....kenal ke ko? muehehehe...aku duk seberang sg. pahang tu...sekolah kat sekolah afzan chenor tu dulu....

Puteri Satu said...

wakakaka...ini blog jejak kasih ke apa ek....? aku ngan akak aku ni kan..klu pi memana...mesti ada je orang kenal...glamor plak rasanye...muehehhe..

RaFFLeSiA MeRaH said...

tu ler dik, mamat ni cam kenal benor, ko borak ngan dia kat ym, tadi dia mintak aku nyer nikname kat ym, tapi meebo aku lak buat hal...sape mamat ni yerk, hehehehe...tahu lak tu bas haji awang, sah2 tahu ni area2 kg kita...

Fadh said...

puteri & rafflesia : wargh wargh wargh...ingat kan org maner laa...org chenor uper nyer awok nie...setakat chenor tue...tempat berok koi jer...kah kah kah...lawak laa plak rase nyer...jager weh...kg awok nak banjir doh nie...he he he he...koi sengih sampei ke telinge mase taip komen nie...kih kih kih...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

awok...cuba awk download skype, type jer skype, pehtu ikut segala arahan...ni bih kurang cam ym gak, kat situ jer kome 2 org leh online wat masa skrg nih...leh borak2 ngan kome...nanti kalo dah d/load gitahu yerk...kome bagi nikname kome kat awok...

Puteri Satu said...

muahahahhaa...sape plak hamba allah ni ya kak...musykil aku kat cikgu sorang nih...sape gamaknye yek...muahahahaha...

ha...cikgu..ko dload la www.skype.com. nanti leh borak ngan kome ni....dloadla cepat...

ZaKiN said...

hohohoho.. nak guna skype plak dah..

RaFFLeSiA MeRaH said...

weiii maniq, jenuh aku jejak ko, sombong ko x masuk blog aku yerrk...mentang ler ko tu dah kayaaaaa...wakakakaka, dpt jual ikan kena tuberrrrrrr....

Fadh said...

rafflesia dan puteri1 : skype???...nanti aku download...smlm tak sempat...kepala aku sakit...migrain aku datang balik...rasa nak pecah kepala...dah download nanti aku bagitau ko...! biasa laa maniq tue...angin kus2 dia tgh bertiup kencang...he he he!

maniq: apa bleh buat...permintaan org...jadi aku hanya memenuhi permintaan...tak nak menghampakan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...