Suka Blog Ini?

Ikut Dengan Email

Hati Seorang Isteri

05 December 2006

Cita2 Anak Aku...!

Photobucket - Video and Image Hosting

Baru lepas tgk cd "bertukar"...!


N3 aku kali nie berkisar ttg cita2 anak aku...c Are-an...kejadian nie berlaku malam tadi...tiap2 malam dia tdo ngan aku sejak dapat adik...mama dia tdo ngan c Are-keem...!

Photobucket - Video and Image Hosting

Possing bersama bantal bucuk nyer...!


Sejak cuti sekolah nie...aku selalu tdo lewat...malam tadi sambil tengok tv...Are-an minta ngan aku nak amik kertas sehelai...aku pun bagi kat dia...sedang aku asyik tengok tv...Are-an cbuk main ngan kertas yg aku bagi tadi...dia lipat2...dia gulung2...pas2 dia datang kat aku...tanya "abah cakit kat aner?...kat cini ke...kat cini...?" sambil tunjuk kat lutut dan buku lali aku...aku pun jawab dan tunjuk kat buku lali...(dia selalu tengok aku sapu minyak panas kat lutut dan buku lali sebelum balut ngan "bandage" setiap kali aku nak main bola...bila dia tanya...aku jawab yang kaki abah sakit...) pastu dia pun amik kertas tue dan lipat 2...kemudian dia suruh aku angkat kaki...aku pun angkat kaki...dia letak kertas tue kat atas tilam...dan suruh aku letak balik kaki atas kertas yang dibentangkan...pastu dia pun balut kaki aku...aku peratikan jer tingkah-laku nyer...!

Photobucket - Video and Image Hosting

Reaksi pertama bila disuruh mandi...!


Aku pun tanyer kat dia...."are-an nak jadi doktor ker?"...dia jawab..."tak nak"...pas tue mama dia plak tanyer..."abis tue are-an nak jadi aper?"...dengan selamba nyer dia jawab..."Are-an nak jadi bertukar...!...aku dan wife saling pandang memandang dan gelak...klau korang nak tau..."bertukar" tue ialah ungkapan yang disebut oleh watak hero dlm citer Jepun...Gransizer kat tv3...c are-an nie mmg peminat no 1...tak nah miss...biler dah tgk...riuh mulut asyik sebut..."bertukar" ajer...!

Photobucket - Video and Image Hosting

Reaksi kedua...alasan diberi...tak nak tanggal baju "bertukar"...!


Adoi...pening aku ngan anak aku nie...itu yg dia nak jadi...kuat sungguh pengaruh citer jepun nie...klau zaman aku kecik2 dulu...selalu aku tgk citer ultraman...dan penah gak terlintas nak jadi mcm watak hero dlm citer tue...tapi biler dah besar niie...tak jadi pun ultraman...jadi cikgu-man...cuma sifat ultraman tue sampai sekarang ader kat aku...klau korang tengok ultraman...selagi lampu kat dada dia tak menyala merah...punyer laa tak kuat...tapi biler lampu merah dah nyala...tetiba jer jadi kuat dan siap bleh 'fire' raksaksa tue...ngaper masa lampu hijau ultraman tak kuat?...sama laa cam aku sekarang nie...klau masa tak der tekanan atau paksaan atau desakan atau klau tak terpaksa...memang aku rileks jer...tak buat aper2 pun...tapi biler aku ditekan...biler aku dipaksa atau terpaksa...mmg aku bleh buat sesuatu perkara...pelik gak aku memikir kan sikap aku nie...!

Photobucket - Video and Image Hosting

Reaksi terakhir sebelum dirotan...he he he...!

9 comments:

Cik Tat said...

aku dulu nak jd gaban..bila besar mula terpikir camana leh terpengaruh ngan cerita tu..

Fadh said...

mama singa : sebenarnya...pengaruh yg tak elok nie mudah sgt jd ikutan...yg elok tak nak diikut...tapi yg tak elok...senang nyer jadi ikutan...cabaran dunia zaman sekarang...!

13may said...

apsal nak kena rotan tuh??? tak mau mandi ka hahha...

ps: aku dulu selalu kena ligan ngan arwah mak aku sebab aku malas nak mandi:)

RaFFLeSiA MeRaH said...

aku lak kena ligan sebab lame sgt mandi kat sg pahang tu, siap mandi ngan budak2 lelaki dah besor, muehehehe...mak siap bwk rotan sbb x naik2 mandi...pehtu duk main luncur2 atas upih pinang dari atas tebing terus ke sg pahang tu...fuhh, best masa tu, mak kata, kot ader kaca kat tanah tu, pesuk bontot korg tu, sambil pegang rotan kat tgn...aku ingat sampai skrg peristiwa tuhhh....

Fadh said...

13 may : a'ah...c are-an nie mmg liat nak mandi...tiap kali nak mandi mesti menanggis...klau tak pegang rotan...memang tak kan mandi nyer...!

rafflesia : kira brutal gak ko nie yer...siap mandi ngan budok lelaki besor...mana ntah ngamuk mak ko...klau ko perangai cam jantan...he he he!

Azhar Ahmad said...

Masih teringat lagi, masa kecik kecik dulu...

"Amin, awak nak jadi apa bila besar nanti?"

"Nak jadi besar cikgu!"

**********

Kelas Ustazah Zainab, masa darjah 3

"Aishah, apakah cita2 Aisyah sebagai seorang muslimah sejati?"

"Model pakaian ustazah. Nanti bila saya kaya, saya boleh bagi duit kat kawan2 saya yang miskin..."

Itu cerita dulu...."

RaFFLeSiA MeRaH said...

weiii, mane ko pegi ni? lame aku x tgk blog ko diupdate, pehtu aku nye blog ko x komen pun...ko gi mane? maniq pun same, duk stop wat blog skrg ni...korg berpakat gi holiday kat mane ni?? sampai ati x gitahu aku yerk....cepatlah udpate balik weii...atau ko sakit lagi ker?? yg ko citer ari tu...ehhh? dah gi klinik?

adikyah said...

..... Bertukar!!
Hehehe...jangan kata are-an, nih saya yg dah tue bangke nih pun minat citer gransazer tuh.. tambah2 ngan si Tenma ngan Ran hehe..
Dulu kecik2 minat ngan si kotaro minami (Masked Rider Black), sampai berangan nak jadik hero lagu dia bila besar nanti. Hmm mujur saya pompuan sbb tuh x dpt jadik hero sampai skang hahaha..
*kem salam ngan are-an. Ckp ngan dia, saya faham minatnyer yg nak 'bertukar' tu... :D

Fadh said...

azhar ahmad : masa kecik2 dulu mcm cita2 yg kita nak jadi...apa yg nampak depan mata...itu laa yg jadi idola...tapi bile dah besor...lain plak yg jadi...!

rafflesia : ko nie tak tau2 lagi ke? tajuk blog dan nama aku pun dah bagi jawapan kat ko...Aku Masih Di sini...ader tak kemana nyer...cuma kesihatan terjejas ckit...!

adikyah : aku tak nafikan...baca nama ko jer aku dah paham...adikyah...adik lagi tue kan...walau dah berumur...tetap dipanggil adik...mungkin dah biasa...c are-an dulu pun aku panggil dia adik gak...sampai dah ader adik...aku masih terpanggil dia adik gak lagi...jenuh gak aku dah perbetulkan panggilan aku tue...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...