Suka Blog Ini?

Ikut Dengan Email

Hati Seorang Isteri

01 December 2006

Anak-Anak Aku

Photobucket - Video and Image Hosting
Ciuman Dari Seorang Abang...!



N3 aku kali nie...khas untuk anak2 aku...sebagai tanda kasih sayang aku yang tak terhingga pada mereka...dan betapa besar nyer harapan aku pada mereka...!



Sebelum tue...cuba kalian teka yg mana 1... Muhammad Hakeem Danish dan yang mana 1... Muhammad Haris Farhan


Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting


Utk pengetahuan korang...yg kat atas tue ialah Muhammad Hakeem Danish...dan yg kat bawah ialah Muhammad Haris Farhan...Sebenar nyer...Muhammad Haris Farhan ialah anak ke-2 dan Muhammad Hakeem Danish ialah anak ke-3...anak pertama aku telah kembali ke rahmatullah...(baca n3 aku sebelum nie)


Photobucket - Video and Image Hosting
Lena Diulit Intan...!

Ok...sekarang aku nak citer serba sedikit tentang Muhammad Haris Farhan atau aku panggil dia are-an...lahir pada tanggal 26 Mei 2003...hari Sabtu(tepat seperti yang dijangka oleh doktor) jam 7.02 pagi waktu tempatan...seberat 3.3 kg sewaktu dilahirkan di Hospital Mentakab...tempat aku lahir dulu...kelahiran yang aku nantikan dengan penuh debaran...!

Photobucket - Video and Image Hosting
Ader Harapan Ganti Ronaldinho...!

Wife aku mula alami kontraksi seawal jam 12.00 tgh mlm...dia ader ngadu kat aku...tapi aku ngantuk sgt sbb petang tue aku main bola...aku ckp sakit ckit jer tue dan sambung tidur...pukul 3.00 pg...dia kejut aku...dia kata dah tak tahan sakit nyer dan makin kerap...aku pun bangun...basuh muka...capai beg...capai kunci keter...gie umah mak dia...amik mak mertua aku...gie klinik kesihatan...nurse check...dah terbuka...so...naik ambulans terus ke hospital...aku follow dgn keter...tapi terpaksa tukar keter ngan ayah aku sbb keter aku tak der minyak...amik air yang ayah aku bacakan ayat dari surah An-Nahl ayat ke-78...dlm perjalanan...aku speed selaju mungkin...bergegar nissan sunny ayah aku...tetiba ader kucing melintas...nasib baik aku tak langgar...pas2 aku slow ckit...bimbang terlanggar apa2 yg tak patut...!

Photobucket - Video and Image Hosting
Kecik Lagi Dah Pandai Possing...!


Sampai kat spital...wife aku dah masuk wad bersalin...aku bg air yg aku amik kat umah mak aku tadi...suruh dia minum...seblm tue selawat 3x...aku gie daftar masuk wad untuk wife aku...tunggu punyer tunggu...azan subuh berkumandang...aku gie solat subuh...selesai solat...aku doa panjang2...mintak Allah selamatkan wife dan baby...pas2 aku perasan ader sorang mamat nie...dok termenung jer...aku tegur dia dan tanya ngaper termenung...dia kata wife dia dah 2 hari lewat dari tarikh yg dijangkakan...dan klau tak terbukak jugak ari nie...doktor nak operate...cian aku nengok nyer...aku cakap kat dia...baca surah An-Nahl ayat ke-78...hembus pada air dan bagi wife dia minum...mula nyer dia tak cayer...aku suruh dia amik Al-Quran...dan tengok tafsir nyer sekali...pas2 baru dia percaya...!

Photobucket - Video and Image Hosting
Baru Lepas Nangis...!


Aku tunggu...lama aku tunggu...pukul 8.00 pg...baru nurse panggil..."Siapa suami kepada Norshilalaily Mohd Halim"...cepat2 aku gie kat nurse...aku tengok dia kendong baby...dia ckp kat aku wife aku dah selamat bersalin jam 7.02 pg...pas2 dia suruh aku amik air sembahyang...aku cakap mmg dah ader air sembahyang...terus dia bagitau yang aku dpt baby boy...Alhamdulillah...mula nyer aku ingatkan pompuan sbb muke dia cam muker pompuan...aku azan dan qamat kan dia...tapi aku tak leh jumpa wife lagi sbb wife ku ader masalah jantung...so...doktor tahan kat wad rawatan rapi...takut2 berlaku aper2 pada jantung dia...!

Photobucket - Video and Image Hosting
Mandi Kat A'Famosa Water World...!


3 hari wife aku dok kat spital...3 hari gak laa aku berulang nengok dia dan baby...masuk ari ke-3...wife aku mula menangis...nak balik umah...tak tahan dah dok kat spital...bukan masuk wad pun...dok kat depan meja staff nurse...aku jadi serba salah...tanya nurse...dia kata wife aku kena tahan wad sekurang2 nyer 2 minggu...utk pastikan jantung wife aku betul2 ok...aku tak kira...aku minta jumpa doktor...dia bagitau doktor...doktor panggil aku...mcm2 laa dia ceramah kat aku...aku mula naik angin...last2 aku cakap kat doktor tue yang aku sanggup tanggung risiko dan nak bawak wife dan baby balik gak...nak tak nak...doktor tulis surat dan aku sign surat pelepasan tanggungan pihak hospital ke atas wife dan baby aku...tapi sblm aku blaah...doktor tue pesan...klau ader aper2 yg berlaku...cepat2 bawak ke spital...aku senyum dan ucap terima kasih...!

Photobucket - Video and Image Hosting
Mandi Kat Pantai Cherating...!


Photobucket - Video and Image Hosting
Possing Kat Replika Durian Segamat...sempadan Gemas-Segamat...!


Photobucket - Video and Image Hosting
Replika Durian Segamat Kat Simpang Highway Ke Kuantan...!


Sekarang dah 3 tahun usia c Are-an...makin lasak...makin nakal...makin petah...makin bijak...dan makin kuat ngusik adik dia...tue yang aku hangin sgt tue...ok...skrg nak citer pasal Muhammad Hakeem Danish...atau aku panggil dia Are-keem(pjg n3 aku kali nie)...!

Photobucket - Video and Image Hosting
Usia 3 hari...asyik tido jer...!


Lahir pada 14 Jun 2006...hari Rabu jam 5.10 pm...awal 3 hari dari tarikh yang dijangkakan...seberat 3.1 kg...lahir di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah, Temerloh...kelahiran yang pada mula nyer aku sangka kan baby girl!(ptg tue aku ader lawan bola,tapi wife lagi penting)

Photobucket - Video and Image Hosting
Hari ke-4...tido gak lagi...!



Wife aku mulai alami sakit2 seawal jam 5 pg lagi...subuh tue dia cakap tak yah gie ngajar laa...tapi aku cakap kena gie gak sbb ader byk benda yang nak diselesaikan...tapi aku pesan klau ader rasa sakit sgt2 cepat2 bagitau aku...semua no. phone cikgu SKBG aku bagi...senang wife aku nak call...kalau dia tak dapat call aku...kat sekolah aku ngajar cam biasa...tapi dlm hati asyik teringat kat wife jer...kejap2 anta sms...lepas rehat...aku dapat sms dari dia...dia kata makin kerap sakit nyer...aku bagitau GB...terus balik umah...!


Photobucket - Video and Image Hosting
Genap Seminggu...pun tido jer...!


Sampai umah...dlm pukul 11.30 pg...tanyer dia nak gie klinik tak...dia kata biar dulu...aku pun tido laa dulu...pukul 1.00 tgh...dia kejut aku ajak gie klinik...aku pun kemas apa2 yg patut dan terus ke klinik...sampai klinik...doktor check...mmg dah terbukak...doktor suruh gie hospital sendiri sbb ambulans tak de...tapi klau nak amik mak ke atau sape2 sempat lagi...aku cadang nak terus ke hospital...tapi wife aku nak jemput mak dia gak...nak tak nak...terpaksa laa gie amik mak dia kat Kemayan...aku bukan aper...buat nyer bersalin dlm keter kang...aper aku nak buat...!


Photobucket - Video and Image Hosting
Genap Sebulan...Baru Lepas Cukur Rambut...!


Sampai spital terus masuk wad bersalin...aku gie solat Zohor dulu...bawak Are-an sama...selesai solat...mak mertua aku bagitau yang wife aku nak beg yg ader barang2 baby... sbb nak masuk wad bedah...aiik..,kejut gak aku...kenapa nak bedah plak...aku tunggu gak lagi sambil tue layan Are-an yang cbuk tanya mana mama dia...lepas solat Asar...mak mertua aku bagitau yang doktor panggil...sbb wife aku nak kena bedah...aku masuk...sampai kat bilik bersalin tue...tetiba...staff nurse dan nurse2 jadi kecoh...aku dgr nurse tue cakap...dah nampak kepala baby...aku pandang dari luar jer...tengok diorang buat kejer...pas2 doktor cakap panggil husband dia...nurse panggil aku masuk...alamak...aper aku nak buat nie...aku kuatkan semangat...masuk dan diri kat sebelah wife aku...aku tengok dia berpeluh habis...nurse suruh aku lap peluh...dan bagi kata2 perangsang kat wife aku...aku pun bagi dorongan kat dia supaya dia terus meneran...sambil tue aku baca surah Kursi dan surah An-Nahl ayat ke-78...dan hembus kat muka dia...rasa nyer kejap jer...tak sampai 5 minit aku masuk...wife aku selamat bersalin...Alhamdulillah...baby boy...walau scan ari tue...doktor cakap girl...aper pun...yang penting wife dan baby selamat...!

Photobucket - Video and Image Hosting
Genap 2 Bulan...!


Sekarang nie Are-Keem dah 5 bulan...dan ader 2 batang gigi bawah...dah meniarap...dan dah pandai angkat punggung nak merangkak...mulut cukup becok...ntah aper yang dia cakap...aku pun tak paham...dah pandai nak main lawan2 ngan abang nyer...tue baru 5 bulan...klau setahun nanti...makin riuh laa umah nie...!



Photobucket - Video and Image Hosting
5 Bulan...Dok Dalam Walker...Abis Satu Rumah Dia Pusing...!


Aku syukur sesangat pada Allah...di atas segala nikmat dan kurniaan-Nya pada aku selama nie...selepas peristiwa duka yang aku alami dulu...kini kedukaan tue...Allah balas dengan mengurniakan pada aku...anak2 yang comel...sihat dan mengubat kedukaan aku...!


Photobucket - Video and Image Hosting
Waktu Kegemaran Dia...Mandi...!


Photobucket - Video and Image Hosting
Makan Biskut Milna...Suap Sendiri...!



Photobucket - Video and Image Hosting
On The Way Kenduri Mak Sedara Wife Aku Belah Lelaki...!
p/s : Banyak lagi gambor anak2 aku...klau korang nak tengok...klik kat sekelentot...sebelah kanan tue...!

18 comments:

Iman Mawaddah said...

Cutenya anak2 awak. Muka hampir sama. Time2 mcm ni la waktu paling seronok jd ibu bapa.Anak sulung meninggal tak mengapa. Sesungguhnya awak dan isteri bertuah kerana arwah akan membantu awak di akhirat kelak..Insyallah

p/s: terasa mcm nak kawin dan ada anak la pulak hehe..dah jangkit penyakit kak raff ni

Fadh said...

Insyallah...arwah akan tunggu mama dan abah dia kat pintu syurga...!

Terima kasih...sudi jengok blog aku nie...!

Insyallah...sampai jodoh nanti...ko akan kawin gak...!

Cik Tat said...

mintak skit angin boy...saya teringin baby boy plak untuk no 3..buat peneman abah dia lak..

ZaKiN said...

hoh.. panjang entri.. aku dah tgk berdepan.. nasib ari tue tak colik..!!! hohohoho

Fadh said...

mama singa : sama laa ngan saya...wife teringin sgt baby girl...tapi blum rezeki...Insyallah...nanti mama singa akan dapat baby boy plak...!

maniq : ooo...nak colik anak aku...ko ingat senang ke nak colik diorang...langkah mayat aku dulu...he he he...! ingat dah tak nak datang dah...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

hohohohoh...sori, terlewat komen, pasal jumaat cuti....fuhhh, tayang hero yerk...babah hero x nak tunjuk sekali ker?? babah ngan mama dia posing ler sekali, baru ler cunggggg...muehehehe...

Fadh said...

rafflesia : tak per...asalkan ko masih sudi jengok blog aku nie pun dah kira ok sangat...!

aku tayang hero jer dah ler...babah hero pemalu org nyer...sama gak ngan mama hero...!

13may said...

hehehehe....sejuk aje mata pandang gambaq anak hang:))

Fadh said...

13may : klau ko cakap cam tue...bunyi macam nak sampai seru jer...bila lagi nak dirikan masjid?

Puteri Satu said...

1st time visit blog nih...wah..si RM dah sakan geng ngan orang kat sini ya...hero 2-2 ya ....meriahla rumah...bila nak tambah heroin lak nih...baru best..hero 2 heroin 1...mueheh

Fadh said...

puterisatu : tima kasih sudi masuk blog nie...emm...mmg c raff tue...klau tak masuk blog nie...tak sah...sama gak cam aku...mmg masuk blog dia...!

Insyallah...coming soon...mungkin tunggu c arekeem nie umur 3-4 tahun...!

Azhar Ahmad said...

Hummm bilalah akan ada anak.... Eniwai, sorry, lama tak mai. Sebuk sangat sejak akhir2 ni...

RaFFLeSiA MeRaH said...

weiii...ko ngadu kat blog adik aku, ko kata aku bermaharajalela kat blog ko yerk...weii, ko ingat aku ni raja bersiung ker ha??

Fadh said...

azhar : sampai masa nyer nanti...bila dah sampai jodoh ko akan bertemu pasangan idup ko...!

rafflesia : waaa...marah nampak...aku tak cakap ko raja bersiung laa...raja gopal mungkin laa kot...he he he..!

Kaklong Syikin said...

salam,

salam kenal.

akak blog hop drp blog puteri ni. mendebarkan ya menunggu isteri bersalin, kami para ibu ni lagi berdebar nak mengeluarkan. sakitnya masyaAllah, Dia yg Maha MEngetahui.

akak doakan AMD akan dpt baby girl plak. InsyaAllah.

Al-fatihah utk arwah anak sulung tu. Wlwpun sedih, tapi anak tu dah jadi aset kat sana..insyaAllah akan bertemu juga. Kat sana, ada pengasuh syurga yg menjaganya.

Fadh said...

syikin : terima kasih sbb sudi dtg blog saya...mmg mendebarkan...bak kata pepatah...berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul nyer...!

khairyn said...

salam.

panjang entry awok kali ni. fuh! suka tengok gambar, suka tengok muka anak2 awok,bersih jer. Sebening hati diaorang. alhamdulillah, Allah maha mengetahui.

Pssst.... awok tau dak side mirror tu pecah? dah tukar ke blum? :>

Fadh said...

khairyn : tau...dah lama pecoh nyer...sajer jer tak nak ganti baru...pecoh tue pun salah aku gak...masa nak parking keter kat garaj...ntah cam ner...tak perasan terlanggar ke tiang...tue yg pecah tue...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...