Suka Blog Ini?

Ikut Dengan Email

Hati Seorang Isteri

13 December 2006

Aku Dah Pakai Streamyx...!

Dah dekat seminggu aku pakai streamyx sebenar nyer...tp baru sekarang aku dapat update n3 aku...gara2 sakit belakang....merebak ke pinggang kanan dan senak bila nak buang air kecil...memang sakit sesangat...terutama bila nak buang air kecil...rasa nak kencing sokmo tapi bila dah masuk ke bilik air...setitik pun tak kuar... dah ke klinik...makan ubat lawas kencing...tahan sakit...sakit sendi dan antibiotik... sekarang...dah ok dah ckit walau kencing masih lagi sakit... dugaan untuk aku dari Allah...ckit jer Dia tarik nikmat...dah guling2 sakit nyer...!

Citer pasal streamyx nie...mula nyer tak terlintas langsung nak daftar...tapi bil tpon aku bulan 11 ialah RM128.00...sewa bulanan RM26...caj panggilan internet RM92....dan selebih nyer panggilan nasional dan tempatan...terkezut aku bila tgk caj panggilan internet kat RM100 sebulan...tue blum kira topup prepaid lg...so...aku amik keputusan masuk stremyx...!

Sebelum nie memang aku tak penah tgk menatang streamyx nie...tau sebut jer...tak penah tgk dan guna pun...aku tanya member aku yg kejer kat TM Point Mentakab...dia kata mudah ajer nak daftar...percuma masa daftar dan pasang tapi kena bayar gak...biler?...tunggu bil sampai sbb dicaj dlm bil...dia cakap lebih kurang RM361...pendaftaran RM163(RM88+RM75)...dan yuran langganan utk 2 bulan RM198(RM99+RM99)...mula nyer aku terkedu gak biler dgr sampai RM361...tp biler difikirkan semasak nyer...aku amik keputusan untuk daftar...!

Jd nyer...Jumaat lepas...aku dpt call dari JLFK Services Sdn Bhd...bagitau yg technician akan dtg pasang...aku ia kan ajer...sbb sakit pinggang...tak lama pastu sampai laa technician tue...bebudak lagi uper nyer...dia pun pasang apa yg patut...tak sampai 10 minit dah siap dan bleh guna dah...tapi aku tak bleh nak guna gak sbb sakit...mlm biler ntah...aku tak ingat...maniq sms aku minta aku...opps...yg nie aku tak leh citer...haa masa tue laa aku dpt test streamyx nie...aku rasa ok laa nak banding 1515...tapi tak tau laa plak akan datang cam ner...!

15 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

ooo...ko dah pakai streamyx yerk, aku x tahu langsung benda ni sumer, yg aku tahu komputer kat opis aku ni ader intenet, tah pakai mende pun aku x tahu, dan aku x penah amik tau...mudah mudahan ko cepat sembuh yerk...rajin2 mkn ubat...tapi aku dulu pun penah rasa cam ko tu...tapi kejap jer la...ader la satu ari jer kena...seksa ko nak berulang ke tandas....weiii, ader rahsia nampak ko ngan maniq yerk, x nak syer ngan aku ker? muehehehehe...nak jadi bz body sat....

RaFFLeSiA MeRaH said...

weiii...aku ingat nak mintak tolong ko letakkan gambor kat profile aku...tapi aku dah mintak tolong org lain buat...ni kali kedua aku komen...saje nak tunjuk gambor tu jerr...lawo dak?? hehehehe....yg kat atas tu td lum buat lagi...tu pasal x der gambor...

Fadh said...

rafflesia merah: thanks Sbb Sudi nasihat aku yg liat nak makan Ubat. mana bleh bagitau k at ko hohoho

Azhar Ahmad said...

Ok, gunakan sebaik mungkin cikgu. Saya cadangkan, kalau cikgu free, lawatlah laman web P&P di US, banyak idea yang boleh cikgu dapat untuk kelas cikgu. Saya pun sama cikgu...

nite queen said...

wah... dah bertambah maju.. hee..he... :)

laju sket dari 1515 tue...

Cik Tat said...

sudah maju ke depan yer..

pakai tmnet prepaid pun kena bayar line ker..? tatau plak aku..

khairyn said...

salam.

Tahniah! Tahniah! Lajulah sekarang guna Streamyx. Masa di Tanah Malaya dulu, guna dial up TimeDotCom. Sering terputus. Yang laju bila tiba dinihari saja. Dan bila bil tiba akhir bulan, nak menjerit rasanya. m_ _m ampun! Sekarang? Guna broadband wireless pula hehehe.

Semoga cepat sembuh, rajin-rajinlah makan ubat. Allah sayang kita. Ketika kita menanggung kesakitan, Dia lupuskan pula dosa-dosa kecil kita.

Jaga diri baik-baik.

p/s : sejak tukar beta blog ni makin pening untuk post comment.

Fadh said...

azhar ahmad : thanks atas cadangan tue...akan masuk ke laman web tue...!

nite queen : supaya tak jauh sgt ketinggalan ke belakang he he he

mama singa : klau pakai prepaid tmnet mmg kena caj dlm bil tpon. dlm bil dipanggil caj rangkaian tmnet 1515 pada kadar 1.5 sen seunit...klau aku guna sampai 6140 unit...rm92.10...!

khairyn : thanks...mmg laju banding 1515...akan dtg tak tau laa sbb teknologi kita kat malaysia nie hanya gah pada nama ajer sedangkan sebenarnya jauh ketinggalan berbanding negara maju yg lain...insyallah...lepas makan ubat...sihat laa tue...!

Puteri Satu said...

weh...nakal tul aku tengok muka2 anak ko ek...mesti ko ngan bini ko tak menang tangan kan layan hero2 idaman malaya ko tuh....

oo ko tak sihat ek...aku dulu penah gak sakit cam ko tuh...(tapi sakit tu...masa mula2 aku kawin dulu la..sekarang dah ok...muehehehhe...)

13may said...

wah! dah upgrade...tahniah tahniah...

err..Zac apa cerita??? kirim salam kat dia okeh:)

13may said...

wah! dah upgrade...tahniah tahniah...

err..Zac apa cerita??? kirim salam kat dia okeh:)

13may said...

wah! dah upgrade...tahniah tahniah...

err..Zac apa cerita??? kirim salam kat dia okeh:)

13may said...

adui...apahal posting komen aku jadik camtu...3 kali sekaligus...hahha...

Fadh said...

puteri1 : memang nakal macam abah dia masa kecik2 dulu...bila dah ader anak baru tau betapa susah dan payah nier mak dan ayah nak membesarkan kami 8 beradik...nanti ko dah ader anak...ko tau laa cam ner rasa nyer...!

13may : tima kasih...ader kemajuan laa gak aku nie yerk...ttg zac...dia masih di kg...bercuti...dia kata mungkin ari nie di balik kl...!

Anonymous said...

Package apa yang u register sampai RM99 sebulan tu...musykil gak...patutnya RM77 je sebulan untuk 1Mbps unlimited with free modem...so sesapa yang nak register streamyx ni bleh register ngan i...tak perlu pergi kedai...by email je. 013-3942949 Fariz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...