Suka Blog Ini?

Ikut Dengan Email

Hati Seorang Isteri

25 November 2006

Aku Makin Malas...!

Photobucket - Video and Image Hosting


Ngape tah...sejak laptop buat hal...aku jadi malas nak update n3...ader idea nak tulis tapi...ntah rasa malas jer nak tulis n3...bukan nyer sibuk pun...tak sibuk...ader masa nak masuk blog...tapi masuk blog orang jer...baca n3 org lain...dan komen...komen aku tue punyalah panjang berjela...sampaikan bleh dijadikan n3 kat blog aku...!

Pertama...yang menyebabkan aku malas nak tulis n3 ialah...laptop aku lembab nak mampus...sbbnya...kena virus...sampai satu tahap...klau aku tulis...perkataan yang kuar jadi terbalik...kena baca dari bawah...cthnya mcm yg aku komen n3 Maniq yg bertajuk..."aku benci meeting"...klau aku nak tulis "saya suka makan nasi"...ia akan jadi "isna nakam akus ayas"...bengang nyer aku...last sekali...antar kedai...format balik...yang tak bestnya...windows yg aku pakai skrg nie tak ori...!

Kedua...skrg nie aku surf internet guna dial up 1515...dia nyer speed paling tinggi aku penah guna ialah 49.0 kbps...lembab nyer...beruban aku nak nunggu untuk buka satu satu laman web...apatah lagi klau nak upload gambor...geram aku...aku dah tanya dah TM Mentakab...kat tempat aku nie dapat streamyx...walau jauh ckit...dia kata yg paling elok ialah dlm lingkungan 5 km dari pemancar...tempat tinggal aku nie jarak nyer ngan pemancar ialah 5.8 km...kira bleh lagi laa...aku tgh fikir nie...nak masuk streamyx ke tak...klau masuk...tambahan rm77 sebulan...klau amik yg murah dari rm77...kena beli modem sendiri...rm77 tue tak yah beli modem sbb percuma...tapi kena pakai 2 tahun...lepas 2 tahun baru bleh tukar yg lbh murah...rm44 ke atau rm66 sebulan...kat sekolah aku ader internet...guna vsat...tapi problem gak...kadang ok signal... kadang hampeh...selalunya hampeh laa...!

Akhir sekali...anak kedua aku makin besar...walau baru 5 bulan...tapi cukup lasak...dah pandai nak bermain...tak nak tido...kena laa aku melayan dia...klau dia dah tdo...baru laa aku ader peluang nak surf...klau dia tak tido jgn harap laa...selalu nyer tengah malam laa...aku pun ngantuk dah...esok nak ke sekolah lagi...mana tahan mata aku...tapi skrg nie sekolah dah cuti...aku pun tak der apa2 planning...byk laa masa aku ngadap laptop nie...mungkin lepas nie bleh laa aku update tiap ari...insyallah...!

8 comments:

ayu_mkay said...

MALAS..! adalah 1 virus gak yg bleh menyerang org2 yg mmg malas.. ahakssss..

tak baik arrr bermalas malasannn... mekasih ko byk bg komen membina dlm blog wa...

psl anak ko yg semakin cerdik tuh.. biarlah.. layan jerk! klu ko tak terlayan pggl farah melodi tuh suh layaaaaaaaaaaaannn..

Fadh said...

ayu_mkay :thanks utk ko gak sbb selalu masuk blog aku...aku malas sbb perkara2 yg aku sebutkan tue...bukan sifat aku malas2nie tapi bila lama2 ader prob...tue yg jadi malas...!

ZaKiN said...

huhuhu.. aku malas biler aku malas disaat aku malas..

apa nak komen arrr... nanti aku komen balik biler otak aku dah ok erk..

Fadh said...

maniq : malas...satu perkataan 5 huruf...terbalikkan jadi salam...aku bkn malas...tapi keadaan memaksa aku jadi malas...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

amboooii...eksyen ko yerk, mentang cuti sekolah nih, ko sakan ler ngadap laptop ko tuh yerk...takper, ko udpate, aku leh baca, aku leh komen...apepun aku suka ngan komen ko kat blog aku, panjang tapi bernas...aku suker, aku suker...hehehehe...

Fadh said...

rafflesia merah : ko jgn salah sangka plak...tak kan aku nak ngadap jer laptop nie...jemu gak aku...byk perkara lain yang nak aku wat...apa2 pun...aku pun suker gak masuk blog ko...mari laa kita sama2 rajin update blog...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

weiii...aku dah update blog aku tu, ri ni dlm sejarah, aku update sampai 2 entry satu ari, hehehehe...dlm2 x sihat tu aku leh update 2 kali...terror x? tapi memang aku nak demam ni weiii...aku boring ni, ko gi la kat blog aku lak...komen panjang2 yerk...

Fadh said...

rafflesia merah : ok aku akan ke sana jap lagi...kira ok laa tue...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...